NÅR TINGENE
SNAKKER SAMMEN

SKAPES NYE FORRETNINGSMULIGHETER!

Nye forretnings- muligheter og Smarte løsninger

I GAGN IoT kan vi gjennom kombinasjonene av inngående forretningsforståelse og partnerskap med Disruptive Technologies, levere et komplett og sikkert IoT økosystem.

Internet of Things

IoT kan gi deg nye forretningsmuligheter og smarte løsninger du ikke tenkte var mulig.

IoT, eller «Internet of Things», innbefatter sensorer og smarte enheter  som er i stand til å kommunisere med en sentral løsning for innsamling  av data. IoT-tjenester bidrar til at din bedrift kan bruke disse data til å ta bedre beslutninger, spare kostnader, redusere risiko og fange opp  nye muligheter.

Sensorer kan plasseres i mange produkter, f.eks. i en stol, et vindu, et kjølerom, en tank eller hvor en rekke ulike data, slik som stilling, temperatur, bevegelse og posisjon kan måles og brukes til å forbedre produktet.

Hva kan Gagn IoT hjelpe dere med?

Gagn IoT leverer rådgivning og prosjektledelse som dekker alt fra konseptutvikling til implementasjon. Sammen med våre nøye utvalgte partnere, er vi en fasilitator på hele digitaliseringsreisen til din bedrift.

IoT Rådgivning og Prosjektledelse
Autonome Prosesser, Smarte Bygninger, Smarte Produkter, Big data,
Prediksjon, Asset Tracking og sensorer med økosystem.
Kompetanse og partnere som kan bistå i skreddersøm og integrasjon mellom IoT-løsning og eksisterende IT-systemer i bedriften deres
Etablere testlab for konseptutvikling, workshop og test av løsninger   i samarbeid med akademika og FoU
Tung kompetanse innen IT, verdikjede, produksjon, organisasjonsutvikling, effektivisering og prosjektledelse

Ta kontakt med våre rådgivere

Daniel Westervik
Konsulent
47 98 40 59 22
daniel@gagn.no
Norman Heggtveit
Seniorrådgiver Consulting
+47 480 09 614
norman@gagn.no
Robert Hansen
CIOTO Gagn IoT
+47 966 44 444
robert@gagn.no
Harald Lamborg
Seniorrådgiver Consulting
+47 909 58 423
harald@gagn.no
Eirik S. Nilssen
Seniorrådgiver Consulting
+47 996 28 333
eirik@gagn.no

Våre partnere

Telenor

Gagn IoT og Telenor samarbeider på IoT-caser og kan hjelpe kunder med å tilknytte sine produkter gjennom mobilnettet. Narrowband internt of things (NB-IoT) er en ny kommunikasjonsteknologi som benytter det eksisterende 4G-nettet. Teknologien åpner muligheten for at millioner av hverdagslige ting som søppelkasser, strømmålere og brannalarmer kan knyttes til internett. NB-IoT kjennetegnes av utvidet dekning og sensorer med svært lang batterilevetid.

Besøk nettside

Dynamic Precision

Dynamic Precision er et teknologiselskap som har sprunget ut i fra å være en ren utviklings - og produksjonspartner av elektronikk, til å bli en industriell inkubator for IoT prosjekter. Som betyr at DP er solid rustet med ingeniørkompetanse innen elektronikk, mekanikk og data, og kan hjelpe våre kunder med utviklingsoppdrag, fra start til ferdig leveranse. Fabrikken på Kjeller nær Oslo har en egen IoT Lab, og man har fabrikker i Sverige og i Polen. Det gjøres allerede felttester med egenuviklede GSM narrowband enheter i samarbeid med kunder og Telenor /Telia. DP utvikler også egne serverløsninger for IoT som kan knyttes til eco-systemer.

Besøk nettside

Telia

Gagn IoT og Telia samarbeider på IoT-caser. For oss er Telia viktige fordi de bistår i våre prosjekt og tilrettelegger mobilnettet for NB-IoT og reduserer utviklingstiden og kostnaden for våre kunders nye konsepter.

Besøk nettside

Intutor

Gjennom vårt gode samarbeid med Intutor, kan vi tilby interaksjon, transaksjon og kommunikasjon tilrettelagt for alle skjermstørrelser fra mobil, nettbrett til desktop. Intutor skreddersyr applikasjoner og produkter etter våre kunders behov, ønsker og anbefalinger. Intutor har bred erfaring fra flere prosjekter som har bidratt til lønnsomhet for kunder og samarbeidspartnere.

Besøk nettside

Tele2

Tele2 IoT er ikke bare en operatør. De er også en del av et eksklusivt IoT økosystem som Gagn og mange andre nøye utvalgte partnere er en del av. Tele2 IoT satser for fullt i Norge og har mange spennende aktiviteter som våre kunder kan dra fordel av i tiden framover.

Besøk nettside

Ublox

Ublox er en sveitsisk leverandør som utvikler og distribuere mikrobrikker og moduler for trådløs kommunikasjon og posisjonering. Gjennom Ublox kan vi tilby startpakker som tillater rask prototyping av løsninger med bl.a. NB-IoT konnektivitet for tingets internett.

Besøk nettside

Disruptive Technologies

Gagn IoT er en av de første partnerne til Disruptive Technologies i Norge, noe som gjør at vi kan tilby deres komplette IoT-løsning til våre kunder. Disruptive Technologies er et norsk firma med markedsledende sensorteknologi. Med tung bakgrunn fra tidligere norske elektronikksuksesser, som Chipcon og Energy Micro, har de nå tatt dette flere steg videre ved å utvikle sensorer på størrelse med et frimerke og revolusjonær batteritid, samt et komplett økosystem i skyen for å håndtere dataene som blir samlet inn. Sluttkundene håndteres av et partnernettverk, der Gagn IoT AS vil konsentrere seg primært om Nordvestlandet.

Besøk nettside

El-Watch

Gagn IoT og El-Watch har et tett samarbeid innenfor IoT-caser. El-Watch er et innovativt teknologiselskap som utvikler og produserer energieffektiv elektronikk og trådløs kommunikasjon. Gjennom Neuron trådløse sensorer, kan våre kunder få et nøkkelferdig økosystem av sensorikk, konnektivitet og applikasjoner.

Besøk nettside

ÅKP

Gagn IoT og ÅKP samarbeider målrettet for å legge til rette for digital transformasjon i det lokale næringslivet på Sunnmøre. Gjennom vår felles IoT-Simulator på Blue Innovation Arena, får våre kunder tilgang på en allmenning hvor innovasjon og disruptiv transformasjon er satt på dagsorden. Her får våre kunder overført kunnskap og erfaringer om innovasjonsprosesser, organisering og kultur.

Besøk nettside

Protomore

Er en industriell innovasjonslab startet på initiativ av iKuben, men eid av det lokale næringslivet. ProtoMore ble åpnet i januar 2016, og er den første laben i sitt slag i Norge. Målet for bedriftene er å korte ned tiden fra ide til marked og ha en lokasjon for å komme sammen etter behov og jobbe med innovasjon på tvers av bransjer. Kunder for nye produkter eller tjenester kan inviteres inn i prosessen på et tidlig stadium. Laben inneholder alt fra papp og limpistol til laserkutter, 3D-printer og VR-briller. I tillegg til fysisk prototyping, har Protomore sterk fokus på forretningsmodeller, digitalisering og industrielt internett (IOT).

Besøk nettside

iKuben

iKuben er en tverr-industriell klynge med internasjonalt orienterte industri- og teknologibedrifter med hovedtyngde i Møre og Romsdal. Bedriftene kommer fra Rindal i nord til Fosnavåg i sør og Hamar i øst. Tyngden av bedrifter så langt ligger i Romsdal, men Gagn IoT har vært så heldig å få delta til tross for at vi er Sunnmøringer. iKuben har industrielt internett som et særskilt satsingsområde og fokuserer på å hjelpe bedriftene til å anvende digital innsikt til å skape nye produkter, tjenester og forretningsmodeller.

Besøk nettside

Norwegian Rooms

Gjennom Gagn Consulting har vi i 10 år hatt et nært forhold til møbelbransjen på Vestlandet. Når vi startet Gagn IoT for å møte digitaliseringsbølgen som kommer, var det derfor ekstra gledelig å starte mange av aktivitetene sammen med klyngen Norwegian Rooms® Cluster, som samler norske, designdrevne ferdigvareleverandører i en nasjonal næringsklynge. Klyngens administrasjon er lokalisert ved Campus Ålesund. Å utvikle norsk, designdreven ferdigvareindustri til globale «first movers» innenfor merkevare og internasjonalisering er klyngens overordnede fokus, med Digitalisering som et av hovedområdene.

Besøk nettside

Disruptive Technologies

Disruptive Technologies har utviklet en nettskyløsning hvor kunden selv kan betjene løsningen. Man slipper å tenke på driften og får tilgang på alle data og verktøy som trengs for analyse.

Disruptive Technologies

Disruptive Technologies leverer et komplett IoT økosystem basert på følgende produkter: Sensorer på størrelse med et frimerke, som er vann og støtsikre, samt har eksepsjonelt lang batteritid (15år+). Sikker og kryptert datakommunikasjon, som støtter flere millioner sensorer pr. kunde. Skyløsning som benytter Google sine tjenester innen AI og maskinlæring til å samle og bearbeide de store datamengdene. Brukervennlig grensesnitt til å administrere og betjene sensorene. API som det kan programmeres mot, for for eksempel å lage apper eller integrasjoner mot kundens systemer på en kostnadseffektiv måte.

Slik fungerer komponentene

Trådløse Sensorer
Ultra-små sensore som kan installeres over alt
Cloud Connector
Plug-and-play gateway som kobler sensorene til internett
Cloud Løsning
Sikker cloud-løsning for sortering av sensordata og prosessering til nytting data
Utviklerplattform
Platform to integrate sensor data into your app or IT system

Denne totalpakken er helt unik, og ikke minst meget kostnadseffektiv. Prismodellen baserer seg på leasing, slik at sluttkunde leier sensorene på månedsbasis. Prisen er på knappe 2 dollar pr sensor/måned, og vil da inkludere hele tjenestespekteret som er beskrevet over.

Fleksibilitet er også et annet viktig tema. Når vi i Gagn IoT har levert en løsning fra Disruptive Technologies vil kunden selv kunne legge til og administrere nye sensorer enkelt og intuitivt, ved å velge hvilken type sensor som skal legges til og meldes de inn i sensornettverket med en én-touch-prosess.

Størrelse
Hver enkelt brikker er 19 x 19 x 2 millimeter
Batteri
Batterikapasiteten er 15 år ved 100 dataoverføringer pr dag
Rekkevidde
Alt etter plassering og miljø er rekkevidden fra 25 til 1000 meter

Fleksibilitet er et stikkord som også kommer frem i selve sensorene. I tillegg til å ha markedsledende batteritid, særdeles plasseringsvennlig størrelse og meget god rekkevidde, er løsningen designet slik at en sensor ikke er begrenset til å være oppkoblet mot EN connector. Så fort sensoren er meldt inn i kundens system, kan den bevege seg 100% sømløst mellom connectorer og dermed dekke store områder.

Er du interessert i å vite mer, få en demonstrasjon eller endatil besøke oss for å prøve selv, må du svært gjerne ta kontakt med oss. Kontaktinfo finner du her.