HjemTjenesterKonsulenteneBloggKontaktBli en av ossPå-tversERP-forum Nordvest

Velkommen til
ERP-forum Nordvest!

Vi takker alle frammøtte for et flott arrangement!

Gagn samlet over 120 til første utgave av ERP-forum Nordvest. Sammen med deltakere, foredragsholdere, leverandører og våre egne konsulenter ble dette en dag med topp stemning, gode prater, faglig påfyll og mye bra innhold fra scenen!

Vi gjentar suksessen neste år - hold allerede nå av datoen 9. april 2025.

Vi legger fortløpende ut mer informasjon om påmelding og program.


ERP-forum Nordvest 21. mars vil du lære om mulighetene og fordelene et ERP-system gir deg, samt forstå utfordringene med innføring av et slikt system. Og hvor avgjørende det er at du har både rådgivere og ERP-leverandør som forstår din virksomhets spesifikke behov.


ERP-forum Nordvest arrangeres av Gagn Consulting AS. Vi har lang erfaring i å bistå bedriftene på Nordvestlandet på den kompliserte ERP-reisen. Vi er opptatt av at bedriftene i vår region skal oppnå konkurransefortrinn og styrke seg i sine markeder. Vi gleder oss til å tilbringe dagen sammen med deg på ERP-forum Nordvest 2024!

Dato/tid: Torsdag 21. mars
Tid: 08.30 - 16.00 + ERP-pub
Sted: Quality hotel Ålesund (ved hurtigrutekaia)

Hvem kommer?

ERP-ekspert Bo Hjort Christensen vil være vår hovedtaler! Bo Hjort har de siste 10-årene hatt en sentral posisjon i det norske ERP-markedet. Hans rolle har vært tredelt, nærmere bestemt som høyskolelektor på Handelshøyskolen BI, ERP-analytiker og ikke minst rådgiver i anskaffelses- og implementeringsprosjekter. Bo er Sivilingeniør og bedriftsøkonom og søker å bygge bro mellom teknologi, økonomi og ledelse. I tillegg vil andre dyktige bidragsytere fra blant andre Columbus og Microsoft snakke om trender innen ERP-feltet, aktuelle anskaffelses- og implementerings metoder og vi får høre litt om de ulike ERP systemene som finnes i markedet. Det er også et ønske at vi får fram perspektivene til noen lokale bedrifter som har gjennomført ERP-prosjekter og som vil dele av sine erfaringer.

Programmet

08:30 - 09:00
Registrering og kaffe
09:00 - 09:10
Velkommen
Innledning ved konferansier
Gry Helene Stavseng
Seniorrådgiver Gagn
09:10 - 10:20
Skybaserte forretningssystemer anno 2024
Bo retter søkelyset mot de ulike leveransemodellene som skjuler seg bak begrepet «SaaS», samt hvilke fordeler og ulemper som er knyttet til disse. I tillegg vil han beskrive ulike tjenestearkitekturer, med særlig vekt på det Gartner betegner som «Composable ERP».
Bo Hjort Christensen
ERP-ekspert
10:20 - 10:40
Pause
10:40 - 11:10
Suksesskriterier og fallgruver i ERP-prosessen
Gagn har gjennom en årrekke vært involvert i store og mindre ERP-prosjekter i et bredt utvalg bedrifter, bransjer og løsningstilbydere. Vi har gjennom disse årene sett hva som gjør at en bedrift lykkes med ERP-reisen de legger ut på, og hva som skaper konflikt og problemer. Eirik vil her gi noen gode råd og anbefalinger som vil være nyttige å ta med seg når man skal gjennomføre et ERP prosjekt.
Eirik Nilssen
Seniorrådgiver Gagn
11:15 - 11:45
Implementering av ERP. Bak kulissene – forberedelser, gjennomføring og erfaringer
Espen og Tore vil bl.a. snakke om hvordan Motus gjennomførte kartlegging og valg av system, selve implementeringen sammen med valgt partner samt utfordringer og erfaringer de gjorde seg.
Espen Rød og Tore Fjørstad
Project Manager og Special advisor, Motus Technology AS
11:45 - 12:50
Lunsj
12:50 - 13:20
Viktige hensyn å ta for å lykkes med en ERP- implementering i skyen
I dette innlegget vil Kjell Magne fortelle om viktige elementer i en ERP-implementering, samt dele egen erfaring som leveransansvarlig for flere ERP-prosjekt, deriblant prosjektet hos Devold of Norway AS.
Kjell Magne Ramsli
Engagement director, Columbus
13:25 - 13:55
Demand forecasting – erfaringer fra våre prosjekt
Oliva forklarer hvordan man kan automatisere prognoseprosessen, og ved hjelp av Azure Machine Learning øke nøyaktigheten til prognosene. Presentasjon av erfaringer fra prosjekter med Demand Forecasting.
Olivia Wallner
Business consultant Columbus
13:55 - 14:15
Pause
14:15 - 14:45
Hvordan strekke ERP-strikken?
Vi har forsøkt å holde oss til standard ERP siden tidenes morgen. I dag, med enda flere standardiserte løsninger er det viktig å tenke på hvor man skal putte "gjelden". Vi ser til hyperautomasjon, lavkode og AI for å løse prosessutfordringene man står overfor. Fredrik snakker her om hva er det og hvorfor det er viktig å ikke ta til takke med "standardløsninger"?
Fredrik Sætre
Senior Technology Specialist (LowCode), Microsoft Norge
14:50 - 15:50
ERP-landskapet i Norge. Fokus på produkter, strategier og markedsposisjoner
I dagens siste foredraget vil Bo presentere et samlet bilde av det norske ERP-markedet og drøfte de ulike ERP-produktenes særlige kjennetegn og markedsposisjon.
Bo Hjort Christensen
ERP-ekspert
15:50 - 16:00
Oppsummering og avslutning - ved konferansier
Etter dagsprogrammet inviterer vi til ERP-pub. Da går vi over i loungen på hotellet (samme bygg) og fortsetter den gode ERP-praten der. Foredragsholdere, leverandører og vi fra Gagn vil være der sammen med dere.
Gry Helene Stavseng
Seniorrådgiver Gagn

Hvorfor bør du delta?

  • Du vurderer å investere i et ERP-system eller oppgradere eksisterende
  • Du er allerede er i gang med et ERP-prosjekt
  • Virksomheten har gjennomført en ERP-implementering og du vil få med deg siste trender og lære mer om ERP
  • Du vil møte andre og bygge nettverk i hyggelige omgivelser

Dette vil du sitte igjen med:

Du har lært om mulighetene og fordelene ERP-system gir akkurat deg og din virksomhet. Du har møtt et utvalg av bransjeeksperter, ledere og leverandører som har fortalt deg hva vi kan vente oss fremover. Du har gjort nye bekjentskap og hørt bedrifter fra nordvestlandet dele tanker og erfaringer som du kan ta med deg tilbake til din egen virksomhet.

Snakk med ulike ERP-leverandører i vårt standområde

På ERP-forum Nordvest får du også anledning til å bli kjent med et utvalg av implementeringspartnere. Vi legger opp til et stand-område der du kan få snakket med ERP-leverandører som tilbyr ulike systemer og måter å implementere ERP-systemer på.

Har du spørsmål eller vil vite litt mer om ERP-forum Nordvest? Vi hører gjerne fra deg.

Stefan N. Halck
Salgs- og Markedssjef
+47 900 58 033stefan@gagn.no