HjemTjenesterKonsulenteneBloggKontaktBli en av ossPå-tvers

Intervju med Geir S. Vik - Hvorfor lage et utviklingsprogram for mellomledere?

 
Forfatter: Geir S. Vik

Geir S. Vik har tatt med seg all sin kompetanse og har sammen med Gagn AS og eksterne bidragsytere utviklet et mellomleder program. Les intervjuet med han om hvorfor han ønsker å sette mellomlederen i fokus.

Geir S. Vik, du er nytilsatt seniorrådgiver hos Gagn og med mange års ledelsesbakgrunn fra både toppfotballen og reiselivet. Dere kommer nå med en nyskapning, «På tvers». Hva er det?

Gagn har over lengre tid hatt ønske om å igangsette et lederutviklingsprogram overfor næringslivet. Tiden var inne nå, og vi lanserer «På tvers – utviklingsprogram for mellomledere».

Vi ser at akkurat denne type program rettet mot denne målgruppen mangler i vår region. Det finnes mange seminar, tematiske kurs og ulike konferanser. Men ikke et program som retter seg så målrettet mot mellomledernivået som det «På tvers» gjør. Vi søker ikke topplederen og heller ikke nyutdannede, men de som gjerne har stått i jobben noen år og kjenner på et behov for utvikling både faglig og personlig.

Hvorfor har dere peket ut nettopp mellomlederen som deres målgruppe?

Målgruppen er stor og vid, og vil variere fra bedrift til bedrift hvem som inngår i sekkeposten «mellomleder». Samtidig kan mellomlederrollen i en stor bedrift ha klare likhetstrekk med en daglig leder i en mindre bedrift. Dette programmet passer til begge de kategoriene.

Medarbeiderne er dine viktigste ressurser, og de trenger jevnlig påfyll. Det er dyrt å miste gode ansatte, og det er dyrt å rekruttere nye.

Alle trenger utvikling, og vi ønsker å sette søkelyset på mellomledernivået. Kanskje en litt glemt målgruppe? Kanskje en litt lite sett posisjon i bedriften? I alle fall en svært viktig posisjon, og hos mange bedrifter selve limet i organisasjonen. Mellomlederen står ofte i en krevende hverdag, mellom toppledelsen, medarbeidere og kollegaer. Mellomledernivået har ofte en sentral rolle i å implementere mål og strategier, det er også ofte på mellomledernivået man kjenner hardest kutt som må gjøres i tøffe tider eller voksesmerter som oppstår i gode tider. Det er disse folkene vi ønsker å nå frem til i «På tvers».

Dere sier at «På tvers», i tillegg til samlinger også skal gi personlig oppfølging. Hva menes med det?

«På tvers» skiller seg ut fra kurs, ved at det går over ett helt år. Fire samlinger av to dager hver, og imellom samlingene personlig oppfølging av hver enkelt deltager. Vi har valgt å benytte Everything DiSC® som et verktøy for refleksjon og dialog rundt lederskap. Før oppstart vil alle deltagere få tilbud om å gjennomføre en Everything DiSC Workplace®. Besvarelsen danner et grunnlag, og vil være et verktøy for egen refleksjon og samtaler for å utarbeide en egen personlig utviklingsplan. Dette gjøres sammen med sertifisert fasilitator fra Gagn. Utviklingsplanen vil sammen med innholdet fra hver enkelt samling, være sentralt i den personlige oppfølgingen mellom hver samling.

No alt text provided for this image


Det er ikke bare dere i Gagn som gir innhold til «På tvers» programmet. Hvem andre har dere med dere?

Vi har fått på laget et utrolig spennende og kompetent team av gjeste fasilitatorer som bidrar på utvalgte tema. Anne Holstad er HR-direktør hos Jets, og vil snakke om lederskap og viktigheten av personlig utvikling. Ina Schjøtt Brackman er sertifisert coach og underviser i coaching og ledelse hos BI i Bergen. Det samme skal hun gjøre for oss. Karsten Sævik hos Norwegian Electric Systems, vil snakke om konflikthåndtering og systematisk forbedring. Og advokat Maria E. Kvalen fra Sands, vil dele sin kunnskap om næringslivets jus og arbeidslivets spilleregler. I tillegg har vi et bredt team hos Gagn med ressurser som har lang erfaring fra ulike deler av næringslivet.

Hva håper du at deltakerne skal sitte igjen med etter «På tvers»?

Vi er opptatt av tre ting; faglig oppdatering, personlig utvikling og nytt nettverk. Det er vår ambisjon at deltagerne etter endt program fremstår tryggere i sin rolle om mellomleder, at de har fått utvidet nettverket sitt med andre leder i tilsvarende posisjoner, og at de har gjennomgått en prosess hvor de har utviklet seg både faglig og personlig.

Til slutt; navnet «På tvers». Hvordan kom det opp?

Vi har et kreativt designbyrå vil jobber sammen med, og synes dette var et morsomt navn. Det er et fint begrep i det norske språket, et navn som sier veldig mye og som kan gi mange ulike assosiasjoner. Vi tenker å skape en arena for utvikling på tvers av bransje, erfaringsgrunnlag, nettverk og kunnskap. I tillegg har kanskje deltagerne sine egne assosiasjoner til begrepet.

For påmelding og mer informasjon: https://www.gagn.no/paa-tvers

https://www.gagn.no/paa-tvers

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Nina Fuglebakk
Seniorrådgiver
+47 992 36 255nina@gagn.no

Flere artikler fra bloggen

Organisasjonsutvikling og effektivisering hos Laader Berg

Vi har bistått Laader Berg AS i et forprosjekt med målsetting å effektivisere og rasjonalisere hele organisasjonen og driften for å øke deres konkurranseevne globalt.

Gagn og Kongsberg Maritime har hatt et tett og langvarig samarbeid

Gagn har vært leverandør av IT konsulenter, prosjektledere og rådgivere til Kongsberg Maritime i en årrekke og det er etablert en god relasjon mellom selskapene.

Product Lifecycle Management (PLM) - en viktig konkurransefaktor

I Gagn har vi solid kompetanse innen Engineering og lang erfaring med implementering av Product Lifecycle Management (PLM) systemer.

Fremtidsrettet ERP-løsning for PartnerPlast Group

Gagn har gjennomført et ERP forprosjektet for PartnerPlast. Som en nysgjerrig og åpen organisasjon, var PartnerPlast på utkikk etter hjelp til å velge den «rette» ERP-plattformen for å imøtekomme nåværende og fremtidige behov. Vår seniorrådgiver, Per Kristian Rekdal, ble engasjert for å lede PartnerPlast gjennom analysen og evalueringen for å utarbeide en anbefaling om hvilken partner og ERP-system som kunne passe best for dem.

Gagn har gjennomført et ERP analyseprosjekt for Devold of Norway.

Teamet i Devold of Norway har hovedkontor i Langevågen, på Devoldfabrikken og et salgskontor i Oslo. De har også salgsselskap i Tyskland og egen produksjon i Litauen. Ull-produktene fra Devold har du sikkert hørt om før. Vi er mange som sverger til disse kvalitetsproduktene!

Gagn bistår doktorgradsprosjekt innen fiskeri

Et verdifullt samarbeid for å styrke forståelsen av fiskemigrasjon og bærekraftig fangst

Gagn er mentor i United Cities Internship Program i Kristiansund.

Vi er stolte av å få bidra som mentor i United Cities Internship Program i Kristiansund.

Keeptrack - Prosesskontrollsystem for Tang- og tare industrien

Sammen med Digitread Connect AS, Arctic Seaweed AS og Norwegian Seaweed Association har vi gjennom Invig AS og Keeptrack AS fått støtte fra Innovasjon Norge til å utvikle et prosesskontrollsystem for å sikre full digital sporbarhet for Tang- og tare industrien.

Miljøsertifisering i Gagn

Våren 2022 startet Gagn Consulting forberedelser til Miljøfyrtårnsertifisering. Vi har snakket med daglig leder, Harald Lamborg, som forteller litt om hvorfor Gagn har valgt å bli Miljøfyrtårn sertifisert og om selve sertifiseringsprosessen.

Invig AS videreutvikler IoT-Laben sammen med Digicat

Sammen med Digicat har vi videreutviklet vår IoT utprøvingslab hvor man kan ta på, føle og prøve sensorikk og IoT.

Rekna og Flytsona slår seg sammen

Rekna og Flytsona har over tid hatt en god dialog og et aktivt partnerskap med kompetansedeling mellom selskapene.

Ny IoT-lab skal hjelpe virksomheter med prosjekter

Sammen med GCE Blue Maritime har vi i Gagn gjennom vårt datterselskap Invig AS, etablert et helt nytt tilbud til bedrifter som vil komme raskt og billig i gang med industriell bruk av IoT.

Satsning på Industriell IoT sammen med Digitread Connect AS

Vårt datterselskap Invig AS inngår samarbeid med selskapet Digitread Connect AS innen industriell digitalisering.

Bistand digitalisering Artec Aqua

Gagn bistår Artec Aqua AS med utvikling og realisering av omfattende digitaliseringsstrategi

Robotisering av verdikjede for Wonderland

Wonderland har produsert senger på Åndalsnes siden 1969 og er en av Skandinavias ledende merkevarer innen senger og madrasser. Wonderland fokuserer på å forstå menneskets behov for søvn og hva kroppen trenger for å kunne restituere godt.

Prosjektledelse av NCE iKuben sin arbeidsgruppe for informasjonssikkerhet

NCE iKuben er et nasjonalt kompetansesenter for innovasjon og omstilling, med særlig fokus på digitalisering, bærekraft og forretningsmodeller. Klyngen er tverr-industriell og bedrifter innen produksjon, teknologi, akademia, FoU og offentlig sektor deltar. iKuben har etablert arbeidsgrupper og fagforum for sine deltagerbedrifter.

Vurderer du nytt ERP-system?

Her er noen gode råd og anbefalinger som vil være nyttige å ta med seg når man vurderer å starte en ERP reise

Optimalisering og videreutvikling av nytt forretningsområde for AS Spilka Industrier

Spilka ble etablert i 1933 og er i dag blant verdens ledende leverandør av komplette systemløsninger for produksjon av utadslående vinduer. Spilka tilbyr en omfattende portefølje av markedsrelevante systemløsninger til produsenter av vinduer og dører globalt.

Gagn bistår Documaster AS med IT prosjektledelse.

Documaster leverer NOARK5-baserte arkivløsninger og bistår kunder med arkivfaglig rådgivning, arkivering og journalføring samt migrering og avhending av historiske fagsystemer. I tillegg gjøres store mengder med digitalisering av historiske arkiv samt integrasjoner til ulike fagsystemer.

HUFA brukte Gagn til ISO 9001 sertifisering

Hufa Luefabrikk AS har fått hjelp av Gagn til å utvikle et ledelsessystem for kvalitet og har fått dette sertifisert etter ISO9001:2015 standarden.

Sanntidssporing av fysiske eiendeler kan optimalisere din virksomhets forvaltning, drift og vedlikehold.

Hvor satte du den fra deg? Hvem brukte den sist? På store arbeidsplasser kan det fort bli mye bortkastet tid på leting. Men, tenk om du kan følge med på et kart hvor tingen er akkurat nå og i hvilken etasje og område eller geografisk plass?

Prosjektledelse for Norwegian Rooms

Norwegian Rooms® har engasjert Gagn v/Gry Helene Stavseng til å være prosjektleder i gjennomføringen av en spisset mobilisering på to definerte samarbeidsområder høsten 2020.

MS Teams Introduksjon

Microsoft tilbyr nå Teams gratis i disse hjemmekontor-tider.

Gagn Accounting skifter navn til Rekna

Navnebyttet henger sammen med at selskapet relanseres med ny profil og satser mot å bli en ledende leverandør av moderne regnskapstjenester i regionen.

Industriell-IoT og Forbruker-IoT - Mulighetene er mange!

I Gagn er vi like opptatt av industriell-IoT som forbruker-IoT. Noen av de største aktørene i verden har allerede "gått smart" og kjemper for å lansere det mest innovative produktet eller systemet. Så hvorfor blir penger som de bruker på sensorer og tilkoblet teknologi sett som en investering?

GDPR kort fortalt

GDPR er de nye reglene for personvern i EU. Reglene er i all hovedsak opprettet for å hindre misbruk av sensitive personopplysninger og utdypende personopplysninger.

Frokostseminar om GDPR 5. april kl 09:00

De nye reglene for personopplysningsloven og GDPR som trådte i kraft sommeren 2018 handler i stor grad om gode holdninger og rutiner for hvordan man behandler sine ansatte og kunders personopplysninger.

Ny dekning for Tingenes Internett

Nå har Telenor åpnet 4G-nettet for tingenes internett. IoT på 4G gjør det mulig for «ting» å kommunisere via Telenors eksisterende 4G-nett.

Forbedre kundereisen med IoT

Når The Economist sier: «verdens mest verdifulle ressurs er ikke lenger olje, det er data», er det alvor for oljelandet Norge.

Gagn – Din partner i optimalisering av verdikjede

Med flere år som rådgivere i organisasjoner med produksjon og tjenester opplever vi at flere ser behov for å effektivisere sin verdikjede. Den enkelte bedrift sin verdikjede har stor variasjon i både antall og type prosesser, men problemstillingene har store likheter, på tvers av bransjer.

Cyber- og informasjonssikkerhet i Møre og Romsdal

Bekymringen for trusselen fra cyberkriminalitet øker stadig, og vi ser at et stort antall virksomheter har vært utsatt for cyberhendelser i løpet av det siste året.

Vil bedriften din lære mer om innendørs sanntidslokalisering?

Gagn, ÅKP og NTNU arrangerer Hackathon i Ålesund den 21.03 og temaet er innendørs sanntidslokalisering.

IT-outsourcing til lavkostland

Outsourcing til lavkostland er et svært relevant tema innen IT, både for tradisjonelle drifts- og supporttjenester, men i større og større grad også innen utvikling og kodeproduksjon. Gjennom 12 år med prosjektledelse innen IT har Gagn Consulting mye erfaring innen dette temaet, og det er betimelig å komme med noen tips og innspill til våre kunder og interessenter, som kanskje vurderer dette i en eller flere sammenhenger.

Hvorfor bør din bedrift ha en økonomisk helsesjekk?

I både gode og dårlige tider kan det være hensiktsmessig for en virksomhet å ta en skikkelig gjennomgang av sin økonomiske status. Dette er noe vi anbefaler ethvert styre eller daglig leder å gjennomføre minst en gang i året slik at man kan ligge i forkant av de endringer som kan være nødvendig for å gi bedriften bedre soliditet.

iKuben tildelt NCE-status

iKuben fekk måndag 16. oktober status som Norwegian Centre for Expertise (NCE). Som ei av medlemsbedriftene stiller vi i Gagn oss med glede i den lange køa av gratulantar.

Norsk IoT innovasjon

Se hva norske bedrifter har utviklet gjennom anvendelse av IoT-teknologi.

Hvilken IoT tilkoblingsteknologi skal vi bruke?

Tingenes internett (IoT) er utvilsomt fremtiden for norske bedrifter, men hvilket tilkoblingsteknologi skal man velge for sine produkter?

IoT-søppelbeholdere er smart(by) i praksis!

IoT-baserte Sensorer sørger for korrekt tømming og fulle lass.

Her kan du se IoT i praksis!

Vi har samlet noen prosjekter som nettopp har anvendt seg av IoT teknologi, slik at du får en enklere forståelse på hva IoT innebærer og hvordan det fungerer i praksis.

Gagn med omtale på Nett.no

Her kan du lese hva Nett.no skrev om Gagn sin IoT satsing.

Hvordan påvirker «IoT» bedriftens ERP-løsning?

Med nye trender som IoT, robotteknologi og økt automatisering i industrisektoren, utvikles programvaren kontinuerlig for å holde tempoet.