HjemTjenesterKonsulenteneBloggKontaktBli en av oss

GDPR kort fortalt

Publisert: 
21
May
2019
 
Av: Daniel Westervik

GDPR er de nye reglene for personvern i EU. Reglene er i all hovedsak opprettet for å hindre misbruk av sensitive personopplysninger og utdypende personopplysninger.

Brudd på regelverket kan medføre bøter på opptil 20 millioner euro eller 4 % av bedriftens totale, globale omsetning.

Hovedpunkter fra GDPR er:

  • Strenge krav til rettslig grunnlag for all behandling av personopplysninger
  • Personopplysninger kan kun benyttes til det opprinnelige innsamlingsformålet eller nært beslektede formål
  • Styrket plikt til dokumentasjon av rettslig grunnlag, avtaler med underleverandører, behandlingsformål og -rutiner
  • Rett til innsyn i egne personopplysninger hos bedrifter og rett til å bli slettet
  • Skjerpede krav til samtykke, som bl.a. må være uttrykkelig og skriftlig

I samarbeid med Advokatfirmaet Judicia DA hjelper vi i Gagn deg med å komme i samsvar med de nye reglene for personvern i EU, GDPR. Vi sikrer at du får dokumentasjon og prosesser på plass, både juridisk og teknisk.

Hvorfor tilbyr Advokatfirmaet Judicia og Gagn tjenesten sammen?

Vi ser klar styrke på å kombinere juridisk kompetanse og IT-kompetanse. Ettersom GDPR består av juss anvendt på et livs- og forretningsområde som i stor grad er basert på teknologi, er det naturlig å tilby disse tjenestene samlet. Dette innebærer store fordeler, blant annet ved at en allerede fra start, og ved utarbeidelsen av ny dokumentasjon og nye rutiner, har fokus på de beste og mest praktiske løsningene, som bedriften skal benytte seg av i årene som kommer. GDPR stiller også krav til kontinuerlig etterlevelse. Ny dokumentasjon og gode rutiner er ikke uten videre i samsvar med regelverket om en måned eller om et år. Det oppstår endringer både hos bedriftene i måten de behandler personopplysninger på og hvilke opplysninger en benytter seg av, og i utøvelsen av regelverket gjennom utvikling av praksis hos både de norske og europeiske datatilsyn og domstoler. Også her ligger det store fordeler i å ha oppdatert kompetanse i form av juss og teknologi i ryggen, da ulike behov sannsynligvis vil melde seg med tiden.

Hva kan Advokatfirmaet Judicia og Gagn bidra med?

Advokatfirmaet Judicia og Gagn bistår med å skape en effektiv og håndterlig plattform, slik at din bedrift kan være trygg på at personopplysningene til deres ansatte, leverandører og kunder ivaretas på en trygg måte, og at bedriften opererer i samsvar med regelverket


Gagn

Gagn er et rådgivnings- og konsulentfirma med spisskompetanse innen IT-strategi, digitalisering og prosjektledelse.

Våre seniorrådgivere jobber alltid tett sammen med bedriftens ledelse for å sikre vellykkede leveranser, og spiller på erfaring fra nærmere 300 bedrifter gjennom 15 års virke på Nordvestlandet. Typiske oppdrag for oss er ofte i skjæringspunktet mellom forretning og teknologi, der vi hjelper våre kunder med å etablere vellykkede digitale strategier, levere større IT-prosjekter eller bistå i anskaffelsesprosesser. Våre rådgivere har ikke bare teknologisk bakgrunn, men også tung erfaring innen verdikjede, organisasjonsutvikling, produksjon, logistikk, strategi, ledelse og økonomi.

Advokatfirmaet Judicia DA

Judicia er et moderne advokatfirma som bygger på solid erfaring, høy faglig kompetanse og integritet, og tilgjengelighet for våre klienter.

Vi dekker både næringslivets og det offentliges behov for juridisk bistand på et bredt spekter av rettsområder, blant annet innen kontraktsrett, arbeidsrett, tvisteprosess og personvern (GDPR). Ved å kombinere høy juridisk kompetanse med forretnings-forståelse, bransjekunnskap og handlekraft tilbyr våre advokater den beste rådgivning og service.

Besøk oss på toppen av Grimmerhaugen i Grimmergata 5, 6002 Ålesund, eller ta kontakt på +47 70 30 44 00

Du kan også sende en e-post til post@judicia.no

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Eirik S. Nilssen
Seniorrådgiver
+47 996 28 333eirik@gagn.no

Flere artikler fra bloggen

14
July
2020
Sanntidssporing av fysiske eiendeler kan optimalisere din virksomhets forvaltning, drift og vedlikehold.

Hvor satte du den fra deg? Hvem brukte den sist? På store arbeidsplasser kan det fort bli mye bortkastet tid på leting. Men, tenk om du kan følge med på et kart hvor tingen er akkurat nå og i hvilken etasje og område eller geografisk plass?

6
July
2020
Prosjektledelse for Norwegian Rooms

Norwegian Rooms® har engasjert Gagn v/Gry Helene Stavseng til å være prosjektleder i gjennomføringen av en spisset mobilisering på to definerte samarbeidsområder høsten 2020.

16
March
2020
MS Teams Introduksjon

Microsoft tilbyr nå Teams gratis i disse hjemmekontor-tider.

31
December
2019
Gagn Accounting skifter navn til Rekna

Navnebyttet henger sammen med at selskapet relanseres med ny profil og satser mot å bli en ledende leverandør av moderne regnskapstjenester i regionen.

1
December
2019
Industriell-IoT og Forbruker-IoT - Mulighetene er mange!

I Gagn er vi like opptatt av industriell-IoT som forbruker-IoT. Noen av de største aktørene i verden har allerede "gått smart" og kjemper for å lansere det mest innovative produktet eller systemet. Så hvorfor blir penger som de bruker på sensorer og tilkoblet teknologi sett som en investering?

1
April
2019
Frokostseminar om GDPR 5. april kl 09:00

De nye reglene for personopplysningsloven og GDPR som trådte i kraft sommeren 2018 handler i stor grad om gode holdninger og rutiner for hvordan man behandler sine ansatte og kunders personopplysninger.

21
March
2019
Ny dekning for Tingenes Internett

Nå har Telenor åpnet 4G-nettet for tingenes internett. IoT på 4G gjør det mulig for «ting» å kommunisere via Telenors eksisterende 4G-nett.

13
March
2019
Forbedre kundereisen med IoT

Når The Economist sier: «verdens mest verdifulle ressurs er ikke lenger olje, det er data», er det alvor for oljelandet Norge.

25
February
2019
Gagn – Din partner i optimalisering av verdikjede

Med flere år som rådgivere i organisasjoner med produksjon og tjenester opplever vi at flere ser behov for å effektivisere sin verdikjede. Den enkelte bedrift sin verdikjede har stor variasjon i både antall og type prosesser, men problemstillingene har store likheter, på tvers av bransjer.

25
January
2019
Cyber- og informasjonssikkerhet i Møre og Romsdal

Bekymringen for trusselen fra cyberkriminalitet øker stadig, og vi ser at et stort antall virksomheter har vært utsatt for cyberhendelser i løpet av det siste året.

23
January
2019
Vil bedriften din lære mer om innendørs sanntidslokalisering?

Gagn, ÅKP og NTNU arrangerer Hackathon i Ålesund den 21.03 og temaet er innendørs sanntidslokalisering.

23
October
2017
IT-outsourcing til lavkostland

Outsourcing til lavkostland er et svært relevant tema innen IT, både for tradisjonelle drifts- og supporttjenester, men i større og større grad også innen utvikling og kodeproduksjon. Gjennom 12 år med prosjektledelse innen IT har Gagn Consulting mye erfaring innen dette temaet, og det er betimelig å komme med noen tips og innspill til våre kunder og interessenter, som kanskje vurderer dette i en eller flere sammenhenger.

19
October
2017
Hvorfor bør din bedrift ha en økonomisk helsesjekk?

I både gode og dårlige tider kan det være hensiktsmessig for en virksomhet å ta en skikkelig gjennomgang av sin økonomiske status. Dette er noe vi anbefaler ethvert styre eller daglig leder å gjennomføre minst en gang i året slik at man kan ligge i forkant av de endringer som kan være nødvendig for å gi bedriften bedre soliditet.

17
October
2017
iKuben tildelt NCE-status

iKuben fekk måndag 16. oktober status som Norwegian Centre for Expertise (NCE). Som ei av medlemsbedriftene stiller vi i Gagn oss med glede i den lange køa av gratulantar.

29
September
2017
Norsk IoT innovasjon

Se hva norske bedrifter har utviklet gjennom anvendelse av IoT-teknologi.

9
August
2017
Hvilken IoT tilkoblingsteknologi skal vi bruke?

Tingenes internett (IoT) er utvilsomt fremtiden for norske bedrifter, men hvilket tilkoblingsteknologi skal man velge for sine produkter?

1
August
2017
IoT-søppelbeholdere er smart(by) i praksis!

IoT-baserte Sensorer sørger for korrekt tømming og fulle lass.

12
June
2017
Her kan du se IoT i praksis!

Vi har samlet noen prosjekter som nettopp har anvendt seg av IoT teknologi, slik at du får en enklere forståelse på hva IoT innebærer og hvordan det fungerer i praksis.

10
June
2017
Gagn med omtale på Nett.no

Her kan du lese hva Nett.no skrev om Gagn sin IoT satsing.

30
January
2017
Hvordan påvirker «IoT» bedriftens ERP-løsning?

Med nye trender som IoT, robotteknologi og økt automatisering i industrisektoren, utvikles programvaren kontinuerlig for å holde tempoet.