HjemTjenesterKonsulenteneBloggKontaktBli en av oss

Gagn hjelper deg med PLM/PDM implementering.

I Gagn har vi tung Engineering-kompetanse og lang erfaring med implementering av Product Lifecycle Management (PLM) systemer og Product Data Management (PDM) systemer.

Stadige skifter og hurtige endringer i produktene krever styring av en økende mengde data. Kanskje er det også et mål om å posisjonere seg for mersalg i tiden etter leveranse? Dette krever et PLM system som håndterer produktdataene i hele produktets levetid. Gevinsten ved en PLM implementering er redusert utviklingstid og økt avkastning ved å koble sammen personer, prosesser og data på en optimal måte.

Vi kan bistå med å kartlegge behov, gjennomgå prosesser og tilhørende system for å kunne ta godt kvalifiserte valg og avdekke hvorvidt et PDM eller PLM system vil dekke bedriftens behov. Et viktig utvelgingskriterium er evne til å kommunisere med andre digitale system i bedriften, som2D/3D CAD system, konfigurator, ERP etc. Å sy sammen disse integrasjonene på en mest mulig sømløs måte er avgjørende, da håndtering av produktstrukturer med medfølgende data er komplekst og arbeidskrevende om det må løses med manuelle mellomsteg.

Vi tilbyr tjenester både for bedrifter som vurderer, planlegger eller som allerede har begynt på en PLM/PDM implementering. Vi bistår som rådgivere / prosjektledere og typiske aktiviteter kan være:

  • Definering av prosjekt/aktiviteter
  • Analyse av dagens CAD systemer
  • Kartlegge interne prosesser: As-Is og To-Be
  • Analyse av dataflyten og behov for grunnlagsdata
  • Kartlegging av krav til integrasjoner
  • Oppbygging av pilottest mot ulike PLM/PDM system leverandører
  • Evaluering av PLM/PDM system og leverandører
  • Gjennomføring av RFI, RFQ og anbudsprosesser

Vi tilbyr også «hands-on» tjenester innen ulike CAD/PLM system, og tar gjerne på oss oppdrag innen mekanisk konstruksjon, datavasking av CAD 3D/2D data med import til en rekke ulike PLM/PDM system og databaser, med mer.

Noen av kundene vi har jobbet med innen PDM og PLM

Motus
artec
Kongsberg Maritime
Rolls-Royce

Mer om PDM og PLM

Ingen artikler om denne tjenesten er skrevet ennå!

Les mer om andre tjenesteområder

Har du spørsmål om hva vi kan gjøre for deg innen PDM og PLM? Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Andor Bjørke
Seniorrådgiver
+47 91692497andor@gagn.no