Tilbake til oversikt

Cyber- og informasjonssikkerhet i Møre og Romsdal

02.02.2018
Av:
Gry Helene Stavseng

Bekymringen for trusselen fra cyberkriminalitet øker stadig, og vi ser at et stort antall virksomheter har vært utsatt for cyberhendelser i løpet av det siste året.

1 av 2 har opplevd cyberangrep i Møre og Romsdal.

9 av 10 mener ledelsen har for lite fokus på cybersikkerhet, viser ny undersøkelse som Gagn, PwC og ÅKP står bak.

50 norske virksomhetsledere, IT-ledere og sikkerhetsspesialister har delt sine tanker om ulike forhold knyttet til cyberkriminalitet. De har besvart spørsmål knyttet til blant annet ledelsens involvering i virksomhetens sikkerhetsarbeid og i hvilken grad de er klare til å etterleve kravene til GDPR - EUs nye personvernforordning som trer i kraft 25. mai 2018.

Fire av ti møringer ble svindlet av “direktøren”

Fire av ti ble svindlet i Møre og Romsdal det siste året. Et eksempel er “direktørsvindel” hvor en kriminell utgir seg for å være leder i virksomheten og ber de ansatte overføre store summer til den kriminelles konto. – Øk kompetansen for å bedre cyber- og informasjonssikkerheten i bedriftene, oppfordrer Gry Helene Stavseng, i Gagn.

Vi er blitt mer bekymret for hackerne

Seks av ti er mer bekymret for cyber-kriminalitet nå enn for ett år siden. Det viser en undersøkelse som 50 bedrifter i Møre og Romsdal har svart på. Undersøkelsen er gjennomført i et samarbeid mellom PwC, Gagn AS og ÅKP med klyngene GCE Blue Maritime Cluster, Blue Legasea og Norwegian Rooms.  

Dårligere stilt i Møre og Romsdal enn i resten av landet

Ni av ti mener ledelsen har for lite fokus på cybersikkerhet i Møre og Romsdal. På nasjonal basis er tallet seks av ti. – Det er viktig at både styre og ledelse i bedriftene setter i verk tiltak knyttet til cyber- og informasjonssikkerhet, fortsetter Stavseng.

***

Rapporten fra undersøkelsen som er gjennomført av PwC, Gagn og ÅKP finner du her:

https://markedsportal.pwc.no/brandportal/pwcportal/public/detail/390?token=2c2b0214f0f973c77fa90d7f0e869a70

Ta kontakt for mer informasjon

Gry Helene Stavseng
Prosjektleder Consulting
+47 917 78 545
gry@gagn.no
Tilbake til oversikt
Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.