Tilbake til oversikt

Industriell-IoT og Forbruker-IoT - Mulighetene er mange!

22.01.2017
Av:
Robert Hansen

I Gagn IoT er vi like opptatt av industriell-IoT som forbruker-IoT. Noen av de største aktørene i verden har allerede "gått smart" og kjemper for å lansere det mest innovative produktet eller systemet. Så hvorfor blir penger som de bruker på sensorer og tilkoblet teknologi sett som en investering?

La oss begynne med 4 viktige grunner til nettopp dette:

1. Data er konge

Sensorer generer data, og tilkobling resulterer i bedre kontroll. Å bygge et smart produkt eller tjeneste gjør at din bedrift kan hente data om bruk av funksjoner som igjen bidrar til å forbedre produktene. Ved å samle, overføre og motta data åpnes det også nye muligheter for brukerne. Selv om mange bedrifter tenker effektivitet og lavere kostnader når de vurderer verdien ved IoT, er tilgangen til enorme datamengder og evnen til å hente sanntidsinformasjon kanskje det viktigste.

2. Et disruptiv marked

Teknologi blandet med gode ideer har alltid forårsaket innovasjon, og IoT bidrar til nyskapning som forstyrrer markedet ved å gjøre en eksisterende forretningmodell irrelevant. Denne disruptive innovasjonen vil som regel være enklere, billigere og mer praktisk enn de etablerte produktene i de tradisjonelle markedene.

3. Økt kundeengasjement

Tilkoblede produkter øker kundeengasjementet og lojaliteten - Produkter med tilkoblede apper gir et nytt grensesnitt for kommunikasjon som de fleste kunder forventer i tiden fremover. Produkter som smarte hjelmer, smarte stoler, smarte jakker, smarte sko, smarte kontorpulter eller til og med smarte senger med integrert kjøling, soveanalyse og temperatur, vil vinne kundenes tillit i framtiden.

4. Selge produktet som en tjeneste

Flere og flere bransjer vender seg til abonnementsbaserte forretningsplaner for å øke inntektene, og Tingenes Internett gir en enkel måte å endre eksisterende produkter til serviceabonnementer med løpende inntektsstrømmer.

Hvordan kommer du i gang?

Uansett om det er en smart brygge, en smart paraply eller en smartere produksjonsprosess som er utgangspunktet, er første bud i verdenen av "IoT" at resultatet skal gi en konkret merverdi til sluttbrukeren som også skiller seg ut fra de vanlige produktene i markedet. Skriv ned ditt IoT-konsepts unike verdi i en setning. Hvis meningen av ditt smarte produkt er for komplisert til å forstå i en setning, bør ditt IoT-konsept defineres bedre. Som Einstein sa, "Du forstår egentlig ikke noe, med mindre du kan forklare det til din bestemor". Og i noen markeder er din (eller andres) bestemor faktisk sluttbruker. 

Andre viktige faktorer er utsalgspris og kostnader for elektronikk, utvikling, design og implementering. De mulige smarte funksjonalitetene du kan legge til er uendelige, og du må forstå kostnadene bak hver smarte funksjon som du vil implementere for å kunne budsjettere den totale kostnaden.

Husk at mens uttrykket "IoT" vanligvis er et synonym med innovasjon og futuristiske funksjoner, er det beste IoT-konseptet ofte det enkleste. Å lage et IoT-produkt kan være enkelt og kostnadseffektivt; det avhenger hovedsakelig av hvor kreativ du er på å finne de "raske gevinstene" i den teknologiske verden. Å legge til en enkel teknologi til produktet ditt, kan øke verdien eksponentiell- hvis det er riktig teknologi til rett tid. Å gjøre den nødvendige undersøkelsen og brainstorming til riktig IoT-konsept vil spare deg for hodepine og utgifter som kommer fra å bygge et produkt som ikke kan selges.

Vi i Gagn IoT jobber etter en metodikk som hjelper deg på denne IoT reisen. Gjennom en prosjektledelse som involverer både prosesser og teknologi, sammen med våre nøye utvalgte partnere, øker du sjansen for å lykkes betraktelig. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat om ditt IoT-prosjekt.

Ta kontakt for mer informasjon

Ta kontakt med oss for mer informasjon om denne artikkelen.
Tilbake til oversikt