Tilbake til oversikt

Her kan du se IoT i praksis!

12.06.2017
Av:
Robert Hansen

Vi har samlet noen prosjekter som nettopp har anvendt seg av IoT teknologi, slik at du får en enklere forståelse på hva IoT innebærer og hvordan det fungerer i praksis.

Du har sikkert hørt om IoT (Internet of things eller tingenes internett på norsk) flere ganger.

«Tingene» i IoT er altså fysiske gjenstander som bearbeider eller overvåker noe, og som kan kommunisere over internett. Eksempler inkluderer roboter på fabrikker og lagre, selvkjørende biler, smarte strømmålere, atomsentrifuger, droner, kjøleskap, ringeklokker og lyspærer.

Nedenfor har vi listet opp konkrete eksempler der IoT teknologi har blitt anvendt.

Har ditt firma selv noen idéer og tanker rundt digitalisering, står våre dyktige rådgivere klare til å hjelpe dere. Enten det er en stor bedrift som trenger spisskompetanse eller det er en gründer som trenger hjelp til å realisere en idé – vi har kompetansen og erfaringen du trenger.

Gagn har bl.a. samarbeid med Disruptive Technologies og Telenor. Vi er klare til å dele vår kunnskap med bedrifter som ønsker å ta fremtidens kommunikasjonsstandard i bruk.

Vi bistår våre klienter med å initiere, gjennomføre og avslutte prosjekter på en strukturert måte og med metodikk basert på anerkjente prosjektstandarder. Dette kan gjøres gjennom vårt samarbeid med Protomore (laboratorium/prototypeverksted), eller utplassering av våre dyktige rådgivere i ditt miljø.

 

Intelligente Kraftmaster
Masten kan forutse og varsle hendelser, som strømbrudd og mastevelt. Systemet skal gjøre det enklere for nettleverandørene å planlegge nødvendig vedlikehold og å forhindre strømbrudd og skader.

 IoT-lensepumpa Sub-Pump
Den gjør det mulig å holde båten tom for vann, selv i mindre båter uten eget batteri.
https://www.digi.no/artikler/med-denne-smarte-batpumpa-skal-de-bringe-telias-nb-iot-til-sjos/378236

Kan en klem lyse opp Østbanehallen?
Med sensorer og stort lysutstyr rigget Telenor seg til på Østbanehallen sent en søndagskveld.

 Smart landbruk
Bonde Dag Fredrik Eftedal fra Hedrum i Vestfold, er den første bonden i verden som digitaliserer landbruket sitt ved hjelp av NB-IoT.

 Smart parkering
Ved pendlerparkeringa på Ranheim har selskapet Q-Free i samarbeid med Statens vegvesen og Telenor gravd ned sensorer, som til enhver tid skal varsle om status.
https://www.nrk.no/trondelag/q-free-vil-gjore-det-mulig-a-bestille-parkeringsplass-for-du-gar-ut-dora-1.13350634

 

Fiskelykke
Ny teknologi for havbruksnæringen.

 


Trygghet for eldre og pårørende
Her kan du se hvilke tekniske muligheter som nå er tilgjengelig for eldre som vil bo hjemme.

 

Ta kontakt for mer informasjon

Ta kontakt med oss for mer informasjon om denne artikkelen.
Tilbake til oversikt