Tilbake til oversikt

Vil bedriften din lære mer om innendørs sanntidslokalisering?

23.01.2019
Av:
Robert Hansen

Gagn, ÅKP og NTNU arrangerer Hackathon i Ålesund den 21.03 og temaet er innendørs sanntidslokalisering.

Gevinsten ved å lokalisere eiendeler og prosesser innendørs i varehus, butikker, fabrikker, lagerlokale og sykehus er definitivt stor. Løsningen på denne tjenesten kalles RTLS (REAL TIME LOACTION SYSTEM) som på godt norsk blir "sanntidslokalisering". Denne teknologien består av maskinvare/programvare som posisjonerer og analyserer bevegelsene på f.eks. innendørs kjøretøy, operatører, utstyr og eiendeler i sanntid med en nøyaktighet fra 10 cm. På denne måten kan man optimalisere prosesserer innendørs ved å identifisere og utrydde flaskehalser i arbeidsflyten. Man kan også få full oversikt på eiendeler og hvor disse befinner seg til enhver tid.

Gagn IoT og våre samarbeidspartnere er nå på jakt etter 3 bedrifter til å delta på vårt RTLS-Hackathon den 21.03. Et Hackathon er rett og slett en kombinasjon av ordet «hacke», i betydningen av utforskende programmering/konseptutvikling, og «marathon» en øvelse som krever utholdenhet utover det vanlige.

Bedriftene vil få anledning til å lære mer om RTLS-teknologien, drøfte problemstillinger og finne usecaser sammen med vårt RTLS-TEAM (studenter, rådgivere, leverandør og utviklere). Arrangementet varer i 24 timer og det serveres mat og drikke gjennom hele dagen/kvelden og natten for de som har utholdenheten til å bli så lenge. Bedriften velger selv hvor lenge de ønsker å være med på arrangementsdagen og hvilken kompetanse de stiller med. Målet er å lære om innendørs sanntidslokalisering og utfordre hverandre på gode og innovatie løsninger.

Vi søker fortrinnsvis etter bedrifter innenfor bransjene varehus, lager og produksjon (fabrikker), verft og skip, som også kan dra mest nytte av denne teknologien. Men vi inviterer også bedrifter innen dagligvarebransjen og offentlige foretak som f.eks. kommuner og helsebygg.

Er det interessant for din bedrift å delta på arrangementet, ber vi dere ta kontakt med prosjektleder/rådgiver Robert Hansen på robert@gagn.no / 96644444 for mer informasjon.

FRIST FOR PÅMELDING ER 28.02.2019

Se demonstrasjon av teknologien her:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6471389581429342208

Ta kontakt for mer informasjon

Ta kontakt med oss for mer informasjon om denne artikkelen.
Tilbake til oversikt