HjemTjenesterKonsulenteneBloggKontaktBli en av ossPå-tvers

Vi oppfordrer alle bedrifter til å ta steget mot en bærekraftig fremtid

Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper virksomheter å lykkes med grønn omstilling.

Verden står overfor utfordringer som gir store behov for innovasjon og endrede produksjonsprosesser og tjenester. Stadig flere kunder etterspør produkter og tjenester fra miljøbevisste leverandører. Miljøledelse og samfunnsansvar er derfor på agendaen til mange bedrifter i dag. Bærekraft og vekst trenger ikke å være en motsetning. Men det krever en omstilling og nye måter å lede og tenke på.

Aktuelt fra Stiftelsen Miljøfyrtårn: "De beste lederne plasserer seg smart i forhold til fremtidens kundekrav og investorkrav. De vet at mange ser etter konkret dokumentasjon på miljø og bærekraft. Et tydelig miljøansvar tiltrekker seg dessuten den beste arbeidskraften. Spesielt de yngre arbeidstakerne er opptatt av meningsfylte arbeidsplasser som bidrar til samfunnet. Derfor er miljøledelse også smart og fremoverlent ledelse", sier daglig leder i Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg.

Miljøledelse handler om å ta kontroll på ressurser og egen drift, og hele tiden måle og evaluere for å gi et mindre fotavtrykk. Dette er selvsagt bra for miljøet, men det gir også reduserte kostnader i driften og det bygger positivt omdømme. Mange ledende bedrifter i Norge har allerede innført miljøledelsessystemer for å lykkes med dette. ISO 14001 og Miljøfyrtårn er sertifiseringssystemer som blir mer og mer utbredt og etterspurt i Norge. Standarder for miljøsertifisering, som ISO 14001, Miljøfyrtårn eller EMAS, gir en strukturert metode for arbeidet med miljøstyring, samtidig som man kan dokumentere at bedriften jobber i henhold til en anerkjent standard.

Vi i Gagn hjelper virksomheter med å identifisere miljøpåvirkning gjennom en grundig analyse av prosesser og aktiviteter i bedriften.  Som resultat av dette arbeidet blir det enkelt for bedrifter å bli sertifisert enten i ISO 14001 eller Miljøfyrtårn. Våre har konsulenter som er godkjent som Miljøfyrtårn konsulenter og kan veilede virksomheter gjennom hele prosessen.

Miljøfyrtårn-ordningen driftes av Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Har du spørsmål om hva vi kan gjøre for deg innen Miljøledelse? Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Evgeniya Johansen
Seniorrådgiver
+ 47 452 49 514evgeniya@gagn.no

Noen av kundene vi har jobbet med innen Miljøledelse

No items found.

Les mer om hva vi kan gjøre innen Miljøledelse

No items found.

Våre andre tjenesteområder