HjemTjenesterKonsulenteneBloggKontaktBli en av ossPå-tversERP-forum Nordvest

Enterprise Service Management (ESM) – Vesentlig for å forbedre interne og eksterne service prosesser, organisasjon og effektivitet.

ESM er en viktig filosofi som hjelper bedrifter med å forbedre driften og levere bedre tjenester til sine kunder og ansatte. Vi hjelper deg å lage din ESM strategi og med implementering av prosesser, verktøy og organisering.

ESM, eller Enterprise Service Management, søker å forbedre virksomhetens tjenesteleveranse ved å integrere IT-prosesser med forretningsprosesser. Ved å implementere ESM kan bedrifter øke effektiviteten, redusere kostnader, forbedre kunde- og ansatt tilfredshet og sikre at tjenester blir levert på en konsistent måte. Derfor er ESM et viktig verktøy for bedrifter som ønsker å være konkurransedyktige i dagens digitale landskap.

ESM (Enterprise Service Management) kan dekke en rekke forretningsområder innen en organisasjon, her er noen av de vanligste:

 • IT-tjenester: ESM (ofte kalt ITSM innen dette området) kan hjelpe med å standardisere og automatisere IT-tjenesteleveranse, for eksempel hendelseshåndtering, endringshåndtering, konfigurasjonsstyringsprosesser og problemhåndtering.
 • Kundeservice: ESM kan brukes til å forbedre kundeserviceopplevelsen ved å automatisere og standardisere prosesser for å håndtere henvendelser og beslutte hvordan de skal løses.
 • HR-tjenester: ESM kan hjelpe med å effektivisere HR-prosesser, for eksempel onboarding av nye ansatte, håndtering av ferieforespørsler og administrering av lønn og pensjon.
 • Finansielle tjenester: ESM kan bidra til å automatisere finansielle prosesser, for eksempel regnskapsføring, budsjettering og rapportering.
 • Eiendomsforvaltning: ESM kan brukes til å forbedre eiendomsforvaltningsprosesser, for eksempel vedlikehold og reparasjoner, oppdatering av leieavtaler og håndtering av leiebetalinger.

Dette er bare noen av de mange forretningsområdene som ESM kan dekke, og det avhenger av virksomhetens spesifikke behov og mål hvilke områder som vil være mest relevante. Her er en trinnvis guide for å implementere ESM:

 • Definer målene: Først må du bestemme hva du ønsker å oppnå med implementeringen av ESM, for eksempel å forbedre tjenesteleveransen, øke kundetilfredshet eller redusere kostnader.
 • Gjennomfør en analyse: Gjennomfør en omfattende analyse av virksomhetens nåværende IT-prosesser og tjenesteleveranse for å identifisere områder som kan forbedres.
 • Velg en løsning: Velg en ESM plattform eller -verktøy som passer best til dine behov og mål.
 • Klargjør prosessene: Standardiser og klargjør de prosessene som skal integreres med ESM, for eksempel endringshåndtering, konfigurasjonsstyringsprosesser, hendelseshåndtering, problemhåndtering, tilgjengelighetsstyringsprosesser, etc.
 • Opplæring og kommunikasjon: lær opp ansatte i nye prosesser og verktøy, og sørg for at alle i organisasjonen forstår hvorfor ESM er viktig og hva det innebærer.
 • Implementer og test: Implementer ESM-løsningen og gjennomfør tester for å sikre at den fungerer som den skal.
 • Kontinuerlig overvåkning og forbedring: Overvåk og vurder ESM løsningens ytelse regelmessig, og fortsett å forbedre prosessene for å oppnå bedre tjenesteleveranse.

Viktig å merke seg at implementeringen av ESM kan variere avhengig av størrelsen og kompleksiteten til virksomheten, men disse stegene vil gi en god start på prosessen.

Har du spørsmål om hva vi kan gjøre for deg innen ESM og ITSM? Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Harald Lamborg
Daglig Leder, Seniorrådgiver
+47 909 58 423harald@gagn.no

Noen av kundene vi har jobbet med innen ESM og ITSM

Kongsberg Maritime
Rolls-Royce

Les mer om hva vi kan gjøre innen ESM og ITSM

No items found.

Våre andre tjenesteområder